RASTOK FOTO-KONKURS ”SUŽIVOT I KULTURNA MEĐUZAVISNOST”

RASTOK FOTO-KONKURS ”SUŽIVOT I KULTURNA MEĐUZAVISNOST”

187
0
PODIJELI

Rastok foto-konkurs na temu ”Suživot i kulturna međuzavisnost” raspisuje Jedinstvena organizacija mladih (JOM) Jelah, u okviru XIII Rastok Fest-a, za sve fotografe/kinje iz Bosne i Hercegovine u starosti od 15 do 30 godina.

Pokažite šta „Suživot i kulturna međuzavisnost“ predstavlja za vas – prijavite se sa foto-pričom od maksimalno 8 fotografija koje kroz umjetnički izražaj i oko objektiva promovišu osnovne vrijednosti i principe suživota na ovim prostorima.

Ideja, tema i poruka foto-priče trebaju predstavljati potrebu mladih za razvojem zajedničke društvene i kulturne saradnje te međuetničke tolerancije, potrebu za razbijanjem kulturnih blokada i socijalnom integracijom mladih različitih etničkih grupa unutar Bosne i Hercegovine i šire regije.

Od ukupnog broja prijavljenih samo 5 foto-priča proći će u sljedeći krug takmičenja te će biti korištene za medijsku kampanju XIII Rastok Fest-a i na taj način imati mogućnost da budu izabrane za 3 najbolje foto-priče po odluci žirija a koje će biti i novčano nagrađene.

5 izabranih foto-priča bit će predstavljeno na izložbi, a iste će se koristiti i kao teme istoimene radionice o fotografiji. Izložba i radionica će se održati 07. augusta 2015. godine.

Autori/ce foto-priča koje uđu u 5 najboljih, osim učešća na foto-konkursu, moraju učestvovati na izložbi i radionici kada će se proglasiti 3 najbolje foto-priče i uručiti nagrade. Za 5 autora/ica će biti pokriveni putni troškovi, smještaj, hrana i osvježenje.

Novčane nagrade za autore/ice najboljih fotografija su sljedeće:

– 250 KM (prvo mjesto),
– 100 KM (drugo mjesto),
– 50 KM (treće mjesto).

Period za prijave na Konkurs traje od 15. juna do 25. jula 2015. do 17:00 h.

Za učešće je potrebno popuniti i poslati e-mail prijavu sa prilogom foto-priče (word) i fotografijama (jpg,jpeg,zip) na email: [email protected]

Slanjem svojih fotografija pristajete i na dodatne uslove i kriterije foto konkursa.

Osobe čije prijave budu prihvaćene, a koje bez najave odsustva ne prisustvuju na ”Izložbi i radionici” gube ”trajno” pravo učešća na konkursima JOM Jelah.

Detaljne informacije o svim sadržajima/aktivnostima XIII Rastok Fest-a možete pronaći/dobiti putem:

E: [email protected]
W: www.rastok.ba
T: +387 32 664 114 (kancelarija)
GSM 1: +387 61 332 719 (Elma Karahodžić, koordinatorica za umjetnost)
GSM 2: +387 62 589 929 (Almir Ramić, Menadžer RFa)

NEMA KOMENTARA