Ribarski Kup ZDK pripao ekipi “Bistro” iz Zenice

Ribarski Kup ZDK pripao ekipi “Bistro” iz Zenice

268
0
PODIJELI

U nedjelju je u organizaciji Saveza Sportsko – ribolovnih društava Zeničko – dobojskog kantona na jezeru Mrkotić (Kalošević) održan KUP SSRD ZE-DO kantona u disciplini ulov ribe udicom na plovak.

Učestvovalo je 15 ekipa + 2 pojedinca. “Takmičenje je prošlo u veoma lijepoj drugarskoj atmosferi uz fer nadmetanje. Domaćin takmičenja USR “Blinker” Kalošević je opravdao epitet dobrog domaćina i uložio maksimalne napore da ovo takmičenje i druženje prođu u najboljem redu. Savez Zeničko-dobojskog kantona je obezbijedio nagrade u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, kao i zajednički ručak za sve učesnike”, saopćeno je iz SSRD ZDK.

Prvak Saveza Sportsko – ribolovnih društava Zeničko-dobojskog kantona u 2013. godini je ekipa UGSR “Bistro” Zenica u sastavu:

1. Begagić Mirnes

2. Mehičić Mustafa

3. Doglod Adnan

4. Sinanović Zijad – trener.

“Ovo je veoma značajan uspjeh za naše Udruženje pa ovim putem čestitamo ekipi koja je u ovako jakoj konkurenciji osvojila ovaj KUP. Ekipi je pripao pehar i zlatne medalje”, kaže Adnan Doglod, sekretar UGSR “Bistro”, Zenica čiji je takmičar Mirnes Begagić zauzeo 3. mjesto pojedinačno i osvojio bronzanu medalju. Majstor staze sa ulovom od 7720 grama bio je takmičar iz Usore, Marko Bratić.

Sportzdk.ba/Jelah.info

NEMA KOMENTARA