Rukometaši Bosna TS savladali ekipu Doboj Istoka

Rukometaši Bosna TS savladali ekipu Doboj Istoka

244
0
PODIJELI

Dana 11.09.2013. godine u SRC Tešanj ekipa Bosne savladala je veoma mladu, ali perspektivnu ekipu Doboj Istoka, rezultatom 41:14.

Odmah treba napomenuti da je rezultat bio u drugom planu, te da je novi trener Tešnja Filipović Ljubomir želio da provjeri sa kakvim igračkim kadrom rapolaže.

Također treba napomenuti da su zbog opravdanih razloga kod ekipe Tešnja bili odsutni Gušic Edin, Sinanović Dino, Jaćimović Nebojša, Isaković Haris, Sinanović Armin i Šišić Mustafa.

Kod ekipe domacih Omahić Enver je postigao 9, Tucaković Dario 5, Kotorić Hasan 4, Prnjavorac Armel 3 kao i dva nova igraca Hatičić Dino i Jusufbašić Amar koja nam dolaze iz Škole Rukometa Mahmuta Obralića Mase, Maglaj. Novi igrači su pokazali zavidan kvalitet i sigurno će uz podršku agilnog Adžamije i perspektivnog Isaković Zlatka još više da napreduju.

Kod ekipe gostiju najviše se istakao Avdaković Sejfudin sa 7 golova i golman Banjić Semir sa vise od 10 odbrana. Još jednom napominjemo da je ekipa RK “Indexa” veoma mlada ekipa koja tek sada stasava u jednu ozbiljnu ekipu i koja će sigurno uz vodstvo trenera Dautović Admira kroz godinu-dvije steći status jedne ekipe koja će nositi epitet nezgodan protivnik, a mi se nadamo da će se saradnja između naših klubova nastaviti i u budućnosti

Jelah.info

NEMA KOMENTARA