Rukometna ljepotica odigrana u Tešnju

Rukometna ljepotica odigrana u Tešnju

235
0
PODIJELI

Večeras u SRC Tešanj pred nekolicinom vjerne publike, odigrana je istinska rukometna ljepotica između RK “Bosna-TS” Tešanj i RK “Teslić” iz Teslića.

Iako je utakmica imala epitet prijateljske, obe ekipe su pokazale borbenost i veliku želju za dokazivanjem. Treba napomenuti da su obe ekipe bile oslabljene, ali to nije pokvarilo večerašnji ugođaj.

Ekipa “Bosne-TS” slavila je rezultatom 30:26. Kod domaćina najmirniju ruku imao je sjajni Edin Gušić sa 8 pogodaka, dok je kod ekipe Teslića najefikasniji bio Nikolić Đorđe sa 6.

Naročito treba istaknuti da je kod domaćina pored Gušića, glavnu ulogu igrao agilni Adžamija Avdija, te Isaković Zlatko sa 7 postignutih pogodataka. Golman Sinanović Dino je odradio sjajan posao na vratima domaćina, dok se Šaranović Ahmed pokazao kao pravi komadant u odbrani. Kod gostiju su se također istakli Todorić Davor, Martinović Dragan sa po 5 i Luković Dragan sa 4 pogotka. Sve u svemu, bila je prava uživancija gledati duel starih prijatelja koji su pokazali da su istinski zaljubljenici u ovaj sport.

Strijelci: Bosna-TS: Gušić 8, Isaković Z., Jusufbašić 3, Omahić A. 3, Omahić E. 3, Šaranović 2, Isaković H. 1, Hatičić 1, Hadžić 1, Adžamija 1

Teslić: Nikolić 6, Todorić 5, Martinović 5, Luković 4, Bosiljčić 2, Aleksić Đ. 1, Aleksić S. 1, Babić 1, Todorović 1

Jelah.info

NEMA KOMENTARA