Servisne informacije za 04.12.2015

Servisne informacije za 04.12.2015

212
0
PODIJELI

Stanje puteva

Magistralni put M-17: Šamac-Sarajevo i magistralni put M-4: Doboj-Banja Luka: suhi.
Regionalni put RP-474: Novi Šeher-Prnjavor: pretežno suh.
Lokalni putevi: pretežno suhi.Zbog izvođenja radova na izgradnji Primarnog kanalizacionog voda na snazi je povremena zabrana za saobraćaj motornih vozila na dionici puta od kružnog toka do Doma kulture u gradu.
Klimatološki i drugi uslovi

Stanje u 07:00 sati: pretežno vedro sa maglom. Temperatura zraka u 07:00 sati: -1ºC; Relativna vlažnost zraka: 97%; Pritisak: 1003,3mbar; Vodostaj rijeka: BOSNA, TEŠANJKA- u granicama normalnog. USORA-Povećan sa tendencijom blagog opadanja. Vodostaj Usore u Kaloševiću jutros je iznosio 122 cm.
Informacije iz Policijske uprave

U protekla 24 sata na području općine evidentirana je: 1 prijava građana.
Informacije iz Službe hitne pomoći i porođajnog odjela
Služba hitne pomoći u protekla 24 sata evidentirala je 59 intervencija, od toga 5 zbog povreda. U bolnicu su upućene 4 osobe.
Na porođajnom odjelu Opće bolnice u protekla 24 sata rođena je 1 muška beba.
Snabdjevanje energentima, vodom i stanje telefonskih veza

ELEKTRIČNA ENERGIJA – Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima tokom dana će povremeno bez električne energije biti trafo područje Trepče Zlatići.
VODA – Jutros se snabdjevanje vodom iz vodovodnih sistema Tešanj, Jelah i Kraševo vrši uredno i ista zadovoljava zahtjeve Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.
TELEFONSKE VEZE – uredno funkcionišu.
TOPLOTNA ENERGIJA – uredno snabdjevanje.
Ostale informacije

Proteklog dana pripadnici Tima za uklanjanje neeksplodiranih ubojnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite u saradnji sa Službom civilne zaštite su izvršili uklanjanje tri prijavljena neeksplodirana sredstva sa tri lokacije na području općine Tešanj.

NEMA KOMENTARA