Servisne informacije za 09.09.2015

Servisne informacije za 09.09.2015

145
0
PODIJELI

IZVJEŠTAJ

PO SKRAĆENOJ LISTI PITANJA O DOSTAVLJANJU INFORMACIJA

OPERATIVNIM CENTRIMA CZ (zaključeno u 07:00 sati)

Red. broj VRSTA INFORMACIJE DNEVNO STANJE

1. Prirodne nepogode i druge pojave i događaji /

2. Stanje puteva Magistralni put M-17: Šamac-Sarajevo i magistralni put M-4: Doboj-Banja Luka: suhi. Regionalni put RP-474: Novi Šeher-Prnjavor: suh. Lokalni putevi: suhi. Zbog izvođenja radova na izgradnji Primarnog kanalizacionog voda u periodu od 24.08-15.10. 2015. godine na snazi će biti privremena zabrana saobraćaja jedne kolovozne trake za saobraćaj motornih vozila dijela Lokalne ceste LC-16-Tešanj-Medakovo-Tešanjka na potezu od BP “Kosovčić” do Preduzeća “Koteks” doo Tešanj i od Kružnog toka u Tešnju do JP “Toplana” Tešanj.

3. Klimatološki i drugi uslovi Stanje u 08:00 sati: vedro i sunčano. -Temperatura zraka u 08:00 sati: 8ºC; -Relativna vlažnost zraka: 57% ; -Pritisak: 993,0 mbar; -Pravac i brzina vjetra: sjeveroistočni, 1 m/s; -Količina padavina za protekla 24 sata: – l/m2; -Vodostaj rijeka: BOSNA, USORA, TEŠANJKA-ispod normalnog. Vodostaj Usore u Kaloševiću jutros je iznosio 32 cm i ima tendenciju blagog opadanja.

4. Informacije iz Policijske uprave U protekla 24 sata na području općine nije bilo evidentiranih bitnijih pojava i događaja iz oblasti kriminaliteta, narušavanja javnog reda i mira i sigurnosti saobraćaja.

5. Informacije iz Službe hitne pomoći i porođajnog odjela -Služba hitne pomoći u protekla 24 sata evidentirala je 61 intervenciju, od toga 8 zbog povreda. U bolnicu je upućeno 6 osoba. -Na porođajnom odjelu Opće bolnice u protekla 24 sata rođene su 3 muške bebe.

6. Snabdjevanje energentima, vodom i stanje telefonskih veza ELEKTRIČNA ENERGIJA- uredno snabdjevanje. VODA- Jutros se snabdjevanje vodom iz vodovodnih sistema Tešanj, Jelah i Kraševo vrši uredno i ista zadovoljava zahtjeve Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće. TELEFONSKE VEZE- uredno funkcionišu.

7 Ostale informacije Jučer je od strane Tima za uklanjanje neeksplodiranih ubojnih sredstava izvršeno uklanjanje jednog prijavljenog neeksplodiranog sredstva na području Ošljaka u MZ Tešanj.

NEMA KOMENTARA