Servisne informacije za 13.08.2015

Servisne informacije za 13.08.2015

191
0
PODIJELI

IZVJEŠTAJ

PO SKRAĆENOJ LISTI PITANJA O DOSTAVLJANJU INFORMACIJA

OPERATIVNIM CENTRIMA CZ (zaključeno u 07:00 sati)

Red. broj VRSTA INFORMACIJE DNEVNO STANJE

1. Prirodne nepogode i druge pojave i događaji Profesionalna vatrogasna jedinica intervenisala je proteklog dana u 15:10 sati u Ul. 9. septembar u Tešnju kojom prilikom je gorilo nisko rastinje u neposrednoj blizini stambenog objekta. Nije prouzrokovana materijalna šteta, a u gašenju su učestvovala 2 vatrogasca.

2. Stanje puteva Magistralni put M-17: Šamac-Sarajevo i magistralni put M-4: Doboj-Banja Luka: suhi. Regionalni put RP-474: Novi Šeher-Prnjavor: suh. Lokalni putevi: suhi. Saobraćaj se odvija po suhim putevima i bez posebnih ograničenja.

3. Klimatološki i drugi uslovi Stanje u 08:00 sati: vedro i sunčano. -Temperatura zraka u 08:00 sati: 21ºC; -Relativna vlažnost zraka: 55% ; -Pritisak: 989,2 mbar; -Pravac i brzina vjetra: – m/s; -Količina padavina za protekla 24 sata: – l/m2; -Vodostaj rijeka: BOSNA, USORA, TEŠANJKA- ispod normalnog. Vodostaj Usore u Kaloševiću jutros je iznosio 27 cm.

4. Informacije iz Policijske uprave U protekla 24 sata na području općine evidentirane su: * 2 saobraćajne nezgode u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede, * 4 prijave građana i * 1 asistencija.

5. Informacije iz Službe hitne pomoći i porođajnog odjela -Služba hitne pomoći u protekla 24 sata evidentirala je 54 intervencije, od toga 3 zbog povreda. U bolnicu je upućeno 10 osoba. -Na porođajnom odjelu Opće bolnice u protekla 24 sata rođena je 1 ženska i 1 muška beba.

6. Snabdjevanje energentima, vodom i stanje telefonskih veza ELEKTRIČNA ENERGIJA- uredno snabdjevanje. VODA- Snabdjevanje vodom iz vodovodnih sistema Tešanj, Jelah i Kraševo za sada se vrši uredno i ista zadovoljava zahtjeve Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće. Apeluje se na potrošače da vodu koriste racionalno. TELEFONSKE VEZE- uredno funkcionišu.

NEMA KOMENTARA