Servisne informacije za 13.11.2015

Servisne informacije za 13.11.2015

122
0
PODIJELI

Stanje puteva

Magistralni put M-17: Šamac-Sarajevo i magistralni put M-4: Doboj-Banja Luka: suhi.
Regionalni put RP-474: Novi Šeher-Prnjavor: suh.
Lokalni putevi: suhi. Zbog izvođenja radova na izgradnji Primarnog kanalizacionog voda na snazi je povremena zabrana za saobraćaj motornih vozila na dionici puta od kružnog toka do Doma kulture u gradu.
Klimatološki i drugi uslovi

Stanje u 07:00 sati: vedro sa maglom. Temperatura zraka u 07:00 sati: 5ºC; Relativna vlažnost zraka: 99%; Pritisak: 1000,3 mbar; Pravac i brzina vjetra: – m/s; Količina padavina za protekla 24 sata: – l/m2; Vodostaj rijeka: BOSNA, USORA, TEŠANJKA- ispod normalnog. Vodostaj Usore u Kaloševiću jutros je iznosio 29 cm.
Informacije iz Policijske uprave

U protekla 24 sata na području općine evidentirana je: 1 saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom i 7 prijava građana.
Informacije iz Službe hitne pomoći i porođajnog odjela
Služba hitne pomoći u protekla 24 sata evidentirala je 71 intervenciju, od toga 6 zbog povreda. U bolnicu je upućeno 11 osoba.
Snabdjevanje energentima, vodom i stanje telefonskih veza

ELEKTRIČNA ENERGIJA – Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima tokom dana će povremeno dolaziti do prekida u napajanju električnom energijom na području Mekiša.
VODA – Jutros se snabdjevanje vodom iz vodovodnih sistema Tešanj, Jelah i Kraševo vrši uredno i ista zadovoljava zahtjeve Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.
TELEFONSKE VEZE – uredno funkcionišu.
TOPLOTNA ENERGIJA – uredno snabdjevanje.

NEMA KOMENTARA