Servisne informacije za 17.11.2015.

Servisne informacije za 17.11.2015.

157
0
PODIJELI

Prirodne nepogode i druge pojave i događaji

Profesionalna vatrogasna jedinica intervenisala je juče u 11:05 sati u naseljenom mjestu Kotlanice kojom prilikom je gorila šuma površine 2-3 dunuma. Požar je brzo ugašen, te nije prouzrokovana značajnija materijalna šteta. Intervenisala su dva vatrogasca , a u gašenju su učestvovala dva mještana.
Stanje puteva

Magistralni put M-17: Šamac-Sarajevo i magistralni put M-4: Doboj-Banja Luka: suhi.
Regionalni put RP-474: Novi Šeher-Prnjavor: suh.
Lokalni putevi: suhi. Zbog izvođenja radova na izgradnji Primarnog kanalizacionog voda na snazi je povremena zabrana za saobraćaj motornih vozila na dionici puta od kružnog toka do Doma kulture u gradu.
Klimatološki i drugi uslovi

Stanje u 07:00 sati: vedro. Temperatura zraka u 07:00 sati: 10ºC; Relativna vlažnost zraka: 76%; Pritisak: 990,5 mbar; Pravac i brzina vjetra: istočni, 1 m/s; Količina padavina za protekla 24 sata: – l/m2; Vodostaj rijeka: BOSNA, USORA, TEŠANJKA- ispod normalnog.
Informacije iz Policijske uprave

U protekla 24 sata na području općine evidentirano je: 1 narušavanje javnog reda i mira i 5 prijava građana.
Informacije iz Službe hitne pomoći i porođajnog odjela

Služba hitne pomoći u protekla 24 sata evidentirala je 61 intervenciju, od toga 6 zbog povreda. U bolnicu je upućeno 9 osoba.
Na porođajnom odjelu Opće bolnice u protekla 24 sata rođena je 1 ženska beba.

Snabdjevanje energentima, vodom i stanje telefonskih veza

ELEKTRIČNA ENERGIJA – Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas će u periodu od 09:00 do 15:30 sati bez električne energije biti trafo područje Bukva (džamija), Hrvatinovići 1 i Hrvatinovići 2.
VODA – Jutros se snabdjevanje vodom iz vodovodnih sistema Tešanj, Jelah i Kraševo vrši uredno i ista zadovoljava zahtjeve Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.
TELEFONSKE VEZE – uredno funkcionišu.
TOPLOTNA ENERGIJA – uredno snabdjevanje.

NEMA KOMENTARA