Servisne informacije za 19.10.2015

Servisne informacije za 19.10.2015

221
0
PODIJELI

Stanje puteva

Magistralni put M-17: Šamac-Sarajevo i magistralni put M-4: Doboj-Banja Luka: mokri i klizavi.
Regionalni put RP-474: Novi Šeher-Prnjavor: mokar i klizav.
Lokalni putevi: mokri i klizavi. Zbog izvođenja radova na izgradnji Primarnog kanalizacionog voda i dalje je na snazi privremena zabrana saobraćaja jedne kolovozne trake za saobraćaj motornih vozila dijela Lokalne ceste LC-16-Tešanj-Medakovo-Tešanjka na potezu od Kružnog toka u Tešnju do JP “Toplana” Tešanj.
Klimatološki i drugi uslovi

Stanje u 08:00 sati: oblačno sa kišom. Temperatura zraka u 08:00 sati: 10ºC; Relativna vlažnost zraka: 98%; Pritisak: 986,5 mbar; Količina padavina za protekla 24 sata: 5 l/m2;
Vodostaj rijeka: BOSNA, USORA, TEŠANJKA- normalan. Vodostaj Usore u Kaloševiću jutros je iznosio 69 cm.
Informacije iz Policijske uprave

U protekla 72 sata na području općine evidentirane su: 4 saobraćajne nezgode u kojimaje 1 osoba zadobila teže tjelesne povrede, 1 narušavanje javnog reda i mira i 8 prijava građana.
Informacije iz Službe hitne pomoći i porođajnog odjela

Služba hitne pomoći u protekla 24 sata evidentirala je 84 intervencije, od toga 10 zbog povreda. U bolnicu je upućeno 11 osoba.
Snabdjevanje energentima, vodom i stanje telefonskih veza

ELEKTRIČNA ENERGIJA – uredno snabdjevanje.
VODA – Jutros se snabdjevanje vodom iz vodovodnih sistema Tešanj, Jelah i Kraševo vrši uredno i ista zadovoljava zahtjeve Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće. U sklopu rekonstrukcije ulice Titova u Tešnju u toku su radovi na zamjeni primarnog cjevovoda, te rekonstrukciji sekundarnih priključaka u pomenutoj ulici. Radovi na izvođenju rekonstrukcije će trajati narednih deset dana, a u ovom periodu se očekuju učestali i vremenski duži prekidi u vodosnabdijevanju u ulicama Titova, Tabačka, Zibe Galijaševića, Adema Prnjavorca, 9.septembra, Skendera Kulenovića, Kralja Tvrtka, Safeta Hadžihasića, Ilirski trg.
TELEFONSKE VEZE – uredno funkcionišu.
TOPLOTNA ENERGIJA – uredno snabdjevanje.

NEMA KOMENTARA