Servisne informacije za 23.10.2015

Servisne informacije za 23.10.2015

184
0
PODIJELI

Stanje puteva

Magistralni put M-17: Šamac-Sarajevo i magistralni put M-4: Doboj-Banja Luka: suhi.
Regionalni put RP-474: Novi Šeher-Prnjavor: suh.
Lokalni putevi: suhi. Zbog izvođenja radova na izgradnji Primarnog kanalizacionog voda i dalje je na snazi privremena zabrana saobraćaja jedne kolovozne trake za saobraćaj motornih vozila dijela Lokalne ceste LC-16-Tešanj-Medakovo-Tešanjka na potezu od Kružnog toka u Tešnju do JP “Toplana” Tešanj.
Klimatološki i drugi uslovi

Stanje u 08:00 sati: vedro. Temperatura zraka u 08:00 sati: 3ºC; Relativna vlažnost zraka: 97%; Pritisak: 993,4 mbar; Pravac i brzina vjetra: jugozapadni, 1 m/s; Količina padavina za protekla 24 sata: – l/m2; Vodostaj rijeka: BOSNA, USORA, TEŠANJKA- u granicama normalnog.
Informacije iz Policijske uprave

U protekla 24 sata na području općine evidentirana je: 1 saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, 1 narušavanje javnog reda i mira i 1 prijava građana.
Informacije iz Službe hitne pomoći i porođajnog odjela

Služba hitne pomoći u protekla 24 sata evidentirala je 50 intervencija, od toga 5 zbog povreda. U bolnicu je upućeno 7 osoba.
Snabdjevanje energentima, vodom i stanje telefonskih veza

ELEKTRIČNA ENERGIJA – Zbog planskih radova na niskonaponskoj mreži tokom dana će povremeno bez elekrične energije biti trafo područje Šeljme u MZ Novo Selo.
VODA – Jutros se snabdjevanje vodom iz vodovodnih sistema Tešanj, Jelah i Kraševo vrši uredno i ista zadovoljava zahtjeve Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće. U sklopu rekonstrukcije ulice Titova u Tešnju u toku su radovi na zamjeni primarnog cjevovoda, te rekonstrukciji sekundarnih priključaka u pomenutoj ulici. Radovi na izvođenju rekonstrukcije će trajati narednih deset dana, a u ovom periodu se učekuju učestali i vremenski duži prekidi u vodosnabdijevanju u ulicama Titova, Tabačka, Zibe Galijašević, Adema Prnjavorca, 9.septembra, Skendera Kulenovića, Kralja Tvrtka, Safeta Hadžihasića, Ilirski trg.
TELEFONSKE VEZE – uredno funkcionišu.
TOPLOTNA ENERGIJA – uredno snabdjevanje.
Ostale informacije

U protekla 24 sata Operativni centar civilne zaštite zaprimio je dvije dojave o pronalasku zaostalih neeksplodiranih ubojnih sredstava na području Tešanjke i Bukve. Preduzete su aktivnosti na uklanjanju istih.

NEMA KOMENTARA