Servisne informacije za 30.11.2015

Servisne informacije za 30.11.2015

264
0
PODIJELI

Prirodne nepogode i druge pojave i događaji

Profesionalna vatrogasna jedinica intervenisala je dana 27.11.2015. godine u 14:46 sati u naseljenom mjestu Lepenica kojom prilikom je gorila ostava za drva i spremnik za kukuruz. Prouzrokovana je veća materijalna šteta, a povrijeđenih nije bilo. U gašenju su učestvovala 2 vatrogasca i 3 mještana.
Stanje puteva

Magistralni put M-17: Šamac-Sarajevo i magistralni put M-4: Doboj-Banja Luka: pretežno suhi.
Regionalni put RP-474: Novi Šeher-Prnjavor: mjestimično vlažan.
Lokalni putevi: mjestimično vlažni.Zbog izvođenja radova na izgradnji Primarnog kanalizacionog voda na snazi je povremena zabrana za saobraćaj motornih vozila na dionici puta od kružnog toka do Doma kulture u gradu.
Klimatološki i drugi uslovi

Stanje u 07:00 sati: umjereno oblačno. Temperatura zraka u 07:00 sati: 2ºC; Relativna vlažnost: 993,5mbar; Vodostaj rijeka: BOSNA, USORA, TEŠANJKA- u granicama normalnog. Vodostaj Usore u Kaloševiću jutros je iznosio 82 cm.
Informacije iz Policijske uprave

U protekla 72 sata na području općine evidentirano je: 5 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila lakše povrede, 2 narušavanja javnog reda i mira i 8 prijave građana.
Informacije iz Službe hitne pomoći i porođajnog odjela

Služba hitne pomoći u protekla 24 sata evidentirala je 97 intervencija, od toga 5 zbog povreda. U bolnicu je upućeno 10 osoba.
Na porođajnom odjelu Opće bolnice u protekla 72 sata rođene su 4 muške i 4 ženske bebe.
Snabdjevanje energentima, vodom i stanje telefonskih veza

ELEKTRIČNA ENERGIJA – uredno snabdjevanje.
VODA – Jutros se snabdjevanje vodom iz vodovodnih sistema Tešanj, Jelah i Kraševo vrši uredno i ista zadovoljava zahtjeve Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.
TELEFONSKE VEZE – uredno funkcionišu.
TOPLOTNA ENERGIJA – uredno snabdjevanje.

NEMA KOMENTARA