Sportski izlet u Tuzlu

Sportski izlet u Tuzlu

197
0
PODIJELI

Univerzalna škola sporta Jelah je 12.05.2012. organizovala sportski izlet u Tuzlu za sve svoje članove i prijatelje. Ovom izletu se odazvalo preko 50 članova svih programa nešeg Udruženja.

Izlet je imao za cilj posjetu Sport festu u Tuzli i promociju Udruženja, kao i upoznavanje naših članova sa sportom, odnosno sportskim objektima i sportistima grada Tuzle.

Pri dolasku u Tuzlu naši članovi su posjetili dvoranu i kuglanu Mejdan. Učesnici izleta su, također obišli atletsku stazu i stadion Tušanj, gdje su imali priliku da pogledaju dio utakmice juniorske selekcije FK Slobode i FK Zvijezde.

Nakon toga su se naši članovi pridružili Sport festu, koji se održao na Panonskom jezeru, gdje je postavljen info štand našeg Udruženja i gdje su odbojkašice iz Jelaha igrale odbojku na pijesku, a mladi košarkaši iz Jelaha odigrali prijateljsku utakmicu sa svojim vršnjacima- pionirskom selekcijom košarkaša KK Slobode na košarkaškom poligonu Slane Banje. Ovom prilikom čestitamo košarkašima KK Slobode na pobjedi i ističemo da su ovi košarkaši, pioniri KK Slobode prvi u svojoj ligi kantona.

Naredna posjeta je bila posjeta Fakultetu za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli. Nakon toga je uslijedila posjeta gimnastičkoj sali, gdje su naši članovi demostrirali elemente gimnastike koje su učili u Školi sporta.

Naši članovi su, nakon toga, otišli na Panonsko jezero gdje su uživali u sunčanim zracima, zabavili se i kupali.

Izlet je okončan odlaskom u centar grada, te su obiđene i velike sportske radnje u gradu, poslije čega se krenulo nazad kući.

Ovom prilikom se zahvaljujemo: upravi dvorane Mejdan; dekanu Fakulteta za tjelesni odgoj i sport prof. dr. Vlatku Šeparoviću; predstavniku gimnastičkog kluba, našem prijatelju Jasminu Ćejvanoviću i zahvaljujemo se predstavnici Panonskog jezera, našoj prijateljici Adisi Murselović na gostoprimstvu i vremenu posvećenom našim sportašima.

Treba naglasiti da je izlet opravdao svoja očekivanja, te se našim mladim sportistima približio sport i ovi sportski izleti postat će praksa našeg Udruženja.

 

PR služba

Univerzalne škole sporta

{gallery stories/galerije/izl}

 

NEMA KOMENTARA