Student iz Jelaha razočaran je odlukom ministrice Galijašević da odluka o obustavi...

Student iz Jelaha razočaran je odlukom ministrice Galijašević da odluka o obustavi nastave u Zeničko-dobojskom kantonu ne važi za fakultete

241
0
PODIJELI

Redakcija MOJportal.ba dobila je mail od studenta Univerziteta u Zenici koji živi u Jelahu.

Student je razočaran jutrošnjom odlukom ministrice obrazovanja, nauke, kulture i sporta Bernadete Galijašević da se nastava, kao i ispitni rukovi na Univezitetu u Zenici neće pomjerati.

Student, čije je ime poznato našoj redakciji, navodi kako njemu pod normalnim uslovima iz Jelaha do Zenice treba dva sata, a sada će mu trebati sigurno tri puta više vremena.

Jutros je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona odlučilo je, nakon konsultacija sa aktivima direktora osnovnih i srednjih škola svih općina, zbog vremenskih neprilika, obustaviti nastavu u svim osnovnim i srednjim školama Zeničko-dobojskog kantona do daljnjeg.

Nije nam poznato zašto se nastava mora odvijati samo na fakultetima.

Napominjemo, da su drugi kantoni donijeli odluku o obustavi nastave u svim obrazovnim institucijama.

Pismo studenata Univerziteta u Zenici upućeno ministrici:

“Poštovana ministrice..” Situacija je katastrofalna, putevi su oštećeni i vrlo loši. Ne razumijem zašto ste obustavili nastavu u svim obrazovnim ustanovama osim na našem univerzitetu. Nama je za razliku od srednjih i osnovnih škola dobro, imamo grijanje, nema snijega… Ma gotiva! Ili možda čekate da krenemo autima za Zenicu, jer buseva nema, da imamo saobraćajnu nesreću, da par nas izgine i pa da onda obustavite.

Situacija je vrlo loša, i ne mogu studenti doći. Shvatate li da nisu svi iz Zenice? Da ne žive svi u gradu? Ima čak i djece sa sela iz Zenice, koji ne mogu doći, jer niko nije očistio put! Ugledajte se na ostale, svi univerziteti su pomjerili svoje ispitne termine zbog ove situacije, Sarajevo, Tuzla, Mostar! Nama ništa nije lakše..! Zaboravila ministrica da je pod njenom ingerencijom i Univerzitet! Da li ste ikad obišli tu instituciju, znala biste da je grijanje katastrofalno, da nema dovoljno prostora, da su uslovi rada ispod svih normi.

Radi vaše zaboravnosti će studenti u oktobru tražiti socijalne rokove, neće početi nastava na vrijeme, kasnit će upis… Ministrice, živa ti bila objavi da se sve aktivnosti na Univerzitetu u Zenici odgađaju za 7 dana: svi zakazani ispitni rokovi, početak i kraj nastave u ljetnom semestru, zaželi studentima uspjeh na ispitima, reci im da iskoriste vanredno stanje da utvrde gradivo za ovih dodatnih 7 dana za pripremu ispita…

Ministrice, rektori? A sta smo Mi studenti ? Pa da, šta vas briga, djeca vaša i ne studiraju u Zenici, poslali ste ih u Sarajevo, Zagreb ili gdje već, a tamo je odgođeno… Ali vas sve ovo savršeno ne interesuje! Po vas će ujutro doći auto, sjest ćete ko gospođa u vruće, nećete ništa pješačiti.. Poslje u kancelariji čaj pijuckati i posmatrati situaciju preko interneta! Zalošno.. Ovo je slučaj za novina!!! Jer ste vi glavni krivac za ovo..”

(MOJportal)

NEMA KOMENTARA