Svečano obilježen 4. april – Dan otpora općine Tešanj fašizmu

Svečano obilježen 4. april – Dan otpora općine Tešanj fašizmu

39
0
PODIJELI

Povodom općinskog praznika 4. aprila – Dana otpora općine Tešanj fašizmu, Općinski načelnik upriličio je prijem za predstavnike javnog i kulturnog života općine Tešanj. Prijemu je prisustvovala i delegacija Oružanih snaga BIH. Prigodnim govorom, gostima su se obratili Općinski načelnik Suad Huskić i predsjedavajući Općinskog vijeća Senad Subašić, te u svom obraćanju istakli važnost 4. aprila za sve građane općine Tešanj.

Učenicima osnovnih i srednjih škola koji su pokazali najbolje znanje na takmičenju o poznavanju događaja BiH i Tešanj 92-95. godina, Općinski načelnik i direktorica Biblioteke su uručili pohvale i skromne nagrade.

Učenici osnovnih škola koji su osvojili nagrade su: Hanifa Talo – 3. mjesto, Azra Begović – 2. mjesto i Salih Omerbašić – 1. mjesto, dok su najbolji učenici iz srednjih škola: Aldina Kovačević – 3. mjesto, Hamza Beganović – 2. mjesto i Advija Davarović – 1. mjesto .

Nakon prijema, položeno je cvijeće na Centralno spomen obilježje šehidima i poginulim borcima u Tešnju. Cvijeće su, u ime Općine položili predsjedavajući Općinskog vijeća i Općinski načelnik, delegacija Oružanih snaga BiH, predstavnici boračkih organizacija, rani komadanti brigada i Odred izviđača Crni vrh. Tokom dana, cvijeće je položeno i na spomen obilježja u Jelahu i Tešanjci. Isti dan, održana je i Tribina u povodu 4. aprila u Centru za kulturu i obrazovanje.

Inače, prema odluci Općinskog vijeća 4. april – Dan otpora fašizmu se obilježava kao sjećanje na početke otpora agresiji na BiH 1992-1995. i sve značajnije događaje u ovom periodu, ali i iz ranije historije vezane za otpor ovog kraja fašizmu.

Izvor: Opcina Tesanj

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA