Travančić: Došao sam na pravo mjesto

Travančić: Došao sam na pravo mjesto

210
0
PODIJELI

Anid Travančić, koji se nedavno priključio ekipi Čelika, jučer je u prijateljskom susretu sa Istrom postigao veoma lije pogodak, što je bio i njegov prvijenac u crno-crvenom dresu.

Travančićev posljednji klub bila je zagrebačka Lokomotiva, gdje je nastupao za juniorski tim, ali zbog želje za seniorskim nogometom odlučio se potpisati sa zeničkom ekipom.

“Prezadovoljan sam dolaskom u Čelik. Sam pristup igrača, trenera i Uprave dali su mi do znanja da nisam došao u pogrešnu sredinu. Nisam ni očekivao ništa loše, ali ni da će ovako sve biti super”, rekao je Travančić na početku razgovora za SportSport.ba.

“Ne žalim ni najmanje što u Hrvatskoj nisam imao priliku pokazati svoje kvalitete. Jednostavno, želio sam preći u seniorski nogomet i polako se prilagođavati tome”, rekao je 18-godišnji ofanzivac, koji je jučer protiv Istre u 5. minuti sa 20-ak metara pogodio sami ugao protivničkog gola.

“Nisam očekivao da ću ovako brzo postići gol, ali iskreno očekivao sam da ću dobijati priliku, jer sam novi u ekipi. Igrao sam od početka jučerašnju utakmicu i postigao sam jedan od boljih golova u dosadašnjoj karijeri”, dodao je Travančić, koji još uvijek ima pravo nastupa za juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Travančić već poznaje neke igrače u timu sa Bilinog Polja, što mu je olakšalo da se što prije uklopi u novu ekipu, a ističe da su ga svi saigrači odlično prihvatili.

“Odlično me prihvatila cijela ekipa. Naravno, puno mi je lakše što poznajem neke igrače opd ranije. To su uglavnom mladi momci poput mene, koji su isto željni dokazivanja. Došao sam na pravo mjesto, u pravo vrijeme”, rekao je ofanzivac, koji je nastupao za kadetsku i juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

“Ne mogu reći da sada puno očekujem, ali nadam se da ću se nametnuti treneru Elvedinu Beganoviću i naravno na najbolji mogući način iskoristiti svaku ukazanu priliku”, rekao je za kraj razgovora Travančić, koji je u Hrvatskoj nastupao za juniore Zagreba, Hajduka i Lokomotive.

sportsport.ba/Jelah.info

NEMA KOMENTARA