Tribina u Istiqlal džamiji: Tešanj kao bosanski fenomen

Tribina u Istiqlal džamiji: Tešanj kao bosanski fenomen

250
0
PODIJELI

U četvrtak 19. marta 2015. godine, poslije jacije namaza u prostorijama Istiqlal džamije u Sarajevu održana je redovna tribina na kojoj se govorilo o Tešnju kao bosanskom fenomenu. O fenomenu Tešnja, o posebnoj energiji i ljudima govorio je mr. Fuad ef. Omerbašić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tešanj. Nakon predavanja i razgovora na ovo temu, uključili su se i ostali prisutni, među kojima su bili ugledni sarajevski imami, više intelektualaca, profesora, uspješnih biznismena i sportista. Druženju je prisustvovao i Enis Bešlagić, poznati glumac porijeklom iz Tešnja.

Nakon izuzetno korisnih i zapaženih izlaganja, svi učesnici u diskusiji složili su se da je u ovom trenutku za nas najvažnije zajedništvo i međusobno poštivanje i pomaganje. Pored ove poruke, akcenat se stavio i na još nekoliko važnih prioriteta i obaveza:

– Naša najveća snaga je u čestitim i radinim ljudima. Stoga se moramo okrenuti tom segmentu i našem najvećem potencijalu.

– Naša međusobna ljubav i poštivanje mora biti veće i jače od mržnje koja nam se nameće.

– Zajedničko djelovanje u podizanju svijesti o državi i važnosti jačanja zajedničkih institucija naša je misija.

Jedan od zaključaka ovog druženja jeste i taj da je naša obaveza kazivanje istine o nama. Ta istina jeste da je naš narod bogat uspješnim, čestitim i poštenim ljudima. Lijep primjer uspjeha, bez sumnje, je Tešanj i njegovi brojni uspješni privrednici i poduzetnici, koji imaju visoku svijest o svom narodu i svojoj domovini.

NEMA KOMENTARA