U Jelahu održan kurs za teniske trenere licence “Level I”!

U Jelahu održan kurs za teniske trenere licence “Level I”!

430
0
PODIJELI

 

Jelah i teniski klub „VOLLEY“, na čelu sa trenerom Miralemom Avdićem je u protekla tri dana bio domaćin drugog dijela kursa za trenere “Level I”, koji je organizovan po usavršenom programu ITF-a /Međunarodne teniske federacije.

Čitav kurs se odvija u četiri dijela, u raznim gradovima BiH, te se u njemu školuju i usavršavaju treneri iz Tuzle, Sarajeva, Mostara, Bijeljine, Modriče, Jelaha, Tešnja, i ostalih gradova BiH.

Praktični dio nastave je održan u sportskoj sali u industijskoj zoni Ciglane – Jelah, dok je teoretski dio nastave održan u konferecijskoj sali hotela AA u Jelahu.

Da se u teniskom klubu „VOLLEY“ Jelah, itekako ozbiljno radi, pokazuje uspješna organizacija ovog kursa, jer iako je lokacija seminara dogovorena tek u srijedu, Miralem je za dva dana uspio da organizuje mjesto održavanja kursa, prenoćišta za trenere, i angažman malih tenisera koji su bili prisutni tokom cijelog seminara.

Na seminaru je učestvovalo 22 trenera iz čitave Bosne i Hercegovine, dok je glavni predavač bio Kenan Maličbegović, trener “Level III” licence.

Kako smo čuli na kraju seminara, svi učesnici su bili zadovoljni organizacijom seminara, a ljudi iz teniskog kluba „VOLLEY“ su još jednom dokazali kako se uz puno volje, i maksimalno zalaganje može za jedan dan organizovati jedan ovako dobar trodnevni kurs.

Upornim i istrajnim radom teniskog kluba, u našoj općini primjećeni su i mladi teniseri koji nakon samo dvije godine treniranja imaju iza sebe zapažene rezultate na turnirima. Naime, slobodno možemo izdvojiti mlade tenisere koji su proglašeni kao sportske nade naše općine, a to su Nedžma Bajraktarević i Harun Avdić, a pored njih svakako želimo da pohvalimo mladu Kanitu Selimanović, koja isto tako pokazuje veliki talenat, i koja je na ovom kursu primjećena od svih trenera kao velika teniska perspektiva.

Osim ovih imena se svakako nameće još nekoliko mladih igrača, koji će svakako biti budućnost ovog kluba.

Želimo da naglasimo da teniski klub „VOLLEY“, kao i ostala sportska udruženja sa ovih krajeva, imaju veliki problem sa sportski terenima, i ovim putem želimo da apelujemo na sve odgovorne koji bi mogli pomoći, da se ozbiljno razmisli o izgradnji savremenog teniskog terena u Jelahu, koji bi svakako doprineo razvoju ovog izuzetno popularnog sporta, kako profesionalnog, tako i rekreativnog.

Čestitamo organizatorima, teniskom klubu „VOLLEY“, želimo im puno uspjeha u daljem radu, a mladim teniserima – članovima kluba poručujemo da uz maksimalan trud, odricanje, i zalaganje dolaze i veliki rezultati, i zbog toga želimo da ih u skorije vrijeme gledamo na što više takmičarskih turnira, a mi ćemo svakako izvještavati o njihovom daljem radu i napretku.

{gallery stories/galerije/tenis}

Jelah.info/ FOTO: Jasko Sadikovic

NEMA KOMENTARA