UČENIK MJEŠOVITE SREDNJE ŠKOLE TEŠANJ MEĐU TALENTIRANIM UČENICIMA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE

UČENIK MJEŠOVITE SREDNJE ŠKOLE TEŠANJ MEĐU TALENTIRANIM UČENICIMA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE

283
0
PODIJELI

Dana 27.11.2015 godine u Mostaru održana je manifestacija „Znanjem u budućnost 2015“ u organizaciji ministrice Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke dr.sc. Elvire Dilberović. Deveta po redu, manifestacija promoviše učenike osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili jedno od prva tri mjesta na federalnim, državnim ili međunarodnim takmičenjima. Ministrica je ovom prilokom istakla da je Bosna i Hercegovina nepresušno vrelo talentirane mladosti.

12319315_10153738966118571_1924315212_n

Pozivnicu za učešće na manifestaciji dobili su učenik Mješovite srednje škole Tešanj Sanid Škiljo iz IV-d, zvanja Tehničar drumskog saobraćaja, mentor profesor Tarik Prnjavorac i direktor Škole Muharem Saračević. Manifestacija promovira talentirane učenike ali i nastavnike, profesore i škole koje su dale značajan doprinos ostvarenim rezultatima.

Manifestacija je održana u narodnom pozorištu u Mostaru a prisustvovalo je 94 učenika iz škola sa područja F BiH. Učenici su primili priznanja i novčanu nagradu od 500 KM.

Sanid je izabran zahvaljujući osvojenom drugom mjesto na takmičenju Festivala rada održanom ove godine u Gradačcu. Radio je zadatak iz predmeta Organizacija prevoza robe i putnika i ponudio inventivna riješenja.

Fotosekcija

Izvor: Mješovita škola

NEMA KOMENTARA