Uključi se u RASTOK avanturu

Uključi se u RASTOK avanturu

145
0
PODIJELI

UKLJUČI SE U RASTOK AVANTURU!

Jedinstvena organizacija mladih (JOM) Jelah raspisuje konkurs za volontiranje na XIII Rastok Fest-u, pod nazivom ”Uključi se u Rastok avanturu!”, za mlade ljude iz Bosne i Hercegovine, koji žele da steknu nova iskustva i vještine, nova poznanstva, da se odlično zabave i druže i da postanu dio tima volontera/ki ovogodišnjeg Rastok Fest-a.

Kao i dvanaest godina unazad, volonteri/ke su imali jako važnu ulogu u samoj organizaciji Rastok Fest-a, razvoju omladinskog aktivizma te promociji osnovnih vrijednosti urbane kulture življenja i uzajamnog razumijevanja među ljudima bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku, etničku ili bilo koju drugu pripadnost koju Rastok Fest zagovara.

Uslovi za volontiranje su da je kandidat/kinja prije svega punoljetan/na osoba, da posjeduje sposobnost rada u multietničkom okruženju, inicijativu i dobru volju, predanost u radu te da je tolerantan/na i otvoren/a za saradnju i komunikaciju.

Da bi ste postali volonter/ka ovogodišnjeg Rastok Fest-a, morate da popunite online prijavu za volontiranje na linku:

Prijavni formular

Broj mjesta je ograničen, do max. 13 volontera/ki, zato požurite, prijavite se i doživite Rastok avanturu!

Rok za apliciranje je 29.06.2014. godine, nakon čega će svi prijavljeni kandidati/kinje biti obaviješteni o rezultatima konkursa, a izabrani biti kontaktirani i upoznati o detaljima angažmana i tačnim opisom dužnosti i odgovornosti. Rezultati će biti objavljeni 03.07.2015. godine na zvaničnoj web stranici Rastok Festa, kako bi se izabrani volonteri/ke mogli organizovati i planirati vrijeme.

Volontiranje će trajati od 06. do 09.08.2015. godine, s tim da će izabrani volonteri/ke morati doći dan ranije, odnosno 05.08.2015. godine, a otići dan poslije, odnosno 10.08.2015. godine.

Volonterski angažman podrazumijeva minimalno 6 sati volontiranja dnevno, što podrazumijeva podršku u tehničkoj pripremi i realizaciji, kao i učešće na sljedećim aktivnostima:

  • Sastanak volontera i Rastok tima (prezentacija programa i raspodjela obaveza i odgovornosti),
  • Trening: ”Organizacija kulturnih događaja, od ideje do realizacije”,
  • Radionica i izložba fotografija ”Suživot i kulturna međuzavisnost”,
  • XIII Rastok Fest, muzičke večeri,
  • Grafiti radionica ”Rastok vremeplov”,
  • Večer poezije ”Nebo je dovoljno veliko da nas sve jednako zagrli”,
  • Sastanak volontera i Rastok tima (evaluacija volontiranja i dodjela Certifikata).

Izabranim volonterima/kama će biti osigurani putni troškovi, hrana i osvježenje, smještaj i svi ostali potrebni resursi i podrška za nesmetano obavljanje volonterskih dužnosti.

Po završetku volontiranja, svi izabrani volonteri/ke će dobiti certifikat o volontiranju kao potvrdu njihovog angažmana na XIII Rastok Fest-u.

Detaljne informacije o svim sadržajima/aktivnostima XIII Rastok Fest-a možete pronaći/dobiti putem:

E: [email protected]
W: www.rastok.ba
T: +387 32 664 114 (kancelarija)
GSM 1: +387 62 589 929 (Almir Ramić, Menadžer RFa)
GSM 1: +387 61 411 800 (Irma Haurdić, Koordinatorica za volontere)

NAŠ MOST JE MUZIKA I DIJALOG BEZ GRANICA!

NEMA KOMENTARA