Vanredna informacija Općinskog štaba CZ: Novi pozitivni COVID slučaj u Tešnju

Vanredna informacija Općinskog štaba CZ: Novi pozitivni COVID slučaj u Tešnju

555
0
PODIJELI

Potvrđen je još jedan slučaj pozitivan na Covid u Tešnju. Riječ je o osobi iz Zavidovića, koja je primljena u Opću bolnicu Tešanj 26.03.2020.godine. Pacijent je upućen iz Kantonalne bolnice Zenica zbog simptoma upale pluća. Pacijent je primljen po protokolima predviđenim za COVID-19 i smješten u izolaciju Pulmološkog odjeljenja Opće bolnice Tešanj. Bez obzira na negativnu epidemološku anketu iz Zenice, pacijent je tretiran uz mjere zaštite predviđene po protokolu za COVID-19. Shodno ljekarskoj procjeni rađeno je testiranje na COVID 19, i to 28.3. i 2.4.2020. godine i testovi su bili negativni.
Pacijent se oporavljao, ali postupajući po smjernicama za otkrivanje i liječenje COVID-19 infekcija, urađeno je i treće testiranje 07.04.2020.godine, koje je pokazalo pozitivan nalaz. Pacijent je trenutno u postupku izmještanja u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Krizni štab u Općoj bolnici Tešanj, po preporuci epidemiologa utvrđuje listu kontakata uposlenika (ljekara i medicinskog osoblja), koji će biti stavljeni pod zdravstveni nadzor (samoizolacija, testiranje).

Opća bolnica Tešanj i Dom zdravlja Tešanj, upozoravaju na potrebu daljeg opreza i obavještavaju javnost da ovim događajem nije ugrožen ni isključen niti jedan segment pružanja zdravstvenih usluga građanstvu. Općinski i Kantonalni štab civilne zaštite su informisani o cijelom slučaju i uključeni su u dalje postupke.

Poštovani sugrađani, potreban je dalji oprez, rizik od širenja virusa nisu nestali na manjim ograničenjima u kretanju ili ljepšim vremenskim uslovima!

Izvor: Opcina Tesanj

NEMA KOMENTARA