Veliki koncert Amara Jašarspahića Gileta u Sportskoj dvorani Tešanj (18.04.)

Veliki koncert Amara Jašarspahića Gileta u Sportskoj dvorani Tešanj (18.04.)

256
0
PODIJELI

Ime koje je okarakterisalo prethodnu godinu kada govorimo o svijetu muzike jeste Amar Jašarspahić Gile, a koji je na popularnom takmičenju ‘Zvezde Granda’ pokupio najveće simpatije publike ali i stručnog žirija te tako odnio ubjedljivu pobjedu ovog respektabilnog muzičkog šoua regije.

Iako je još za vrijeme takmičenja uživao veliku popularnost i bio jedan od najtraženijih pjevača, kulminacija njegove traženosti i poziva na nastupe širom države, regije i svijeta dešava se po proglašenju njegove pobjede.

Ovaj veliki trenutak za njegovu muzičku karijeru ostat će po sjećanju na koncert koji se upriličio u njegovom rodnom Kaknju, a koji je okupio hiljade fanova koji su sve vrijeme tokom šoua bili Amarova velika podrška. Međutim, da ovaj Kakanjac uživa u mnogobrojnoj podršci i u drugim bh. gradovima pokazatelj su klubovi ispunjeni do posljednjeg mjesta gdje god se pojavio. Do sada je u svojoj muzičkoj karijeri upriličio dva velika i uspješna koncerta, prvi u Kaknju a drugi u prepunoj Gradskoj areni Zenica pred oko 10 000 posjetilaca, a što ga stavlja rame uz rame sa eminentnim muzičkim imenima.

Zahvaljujući popularnosti i hitovima sa njegovog albuma prvijenca ovaj muzički fenomen rijetko bilježi slobodne dane, budući da svakodnevno radi i nastupa da bi se družio sa onima koji poštuju njegov rad. Kako je veliki broj onih koji nisu mogli doći do ulaznice za njegov koncert u pomenuta dva grada, Udruženje građana 072info odlučilo se prirediti još jedan veliki koncert Amara Jašarspahića i to ovaj put u Sportskoj dvorani Tešanj.

Od kako se ova informacija plasirala u javnost odmah je nastalo veliko interesovanje za ulaznicama, a što je dobra uvertira i najava kako će i ovaj predstojeći koncert biti definitivno svrstan na listu Giletovih uspješnih koncerta za ovako kratku karijeru u svijetu estrade. Tako će 18. april definitivno ostati u pamćenju svih onih koji odluče svjedočiti nesvakidašnjeg dešavanju u gradu Tešnju, a organizatori za sada nisu željeli otkriti ko će biti i specijalni gosti ovog spektakla. Jedinstvene cijene ulaznice po 10,00 KM za koncert zainteresovani će moći kupiti na uličnim prodajnim mjestima, kao i na portalu kupikartu.ba.

NEMA KOMENTARA