VIDEO: Tužna priča bračnog para Smailhodžić

VIDEO: Tužna priča bračnog para Smailhodžić

766
0
PODIJELI

Uznemirujuća priča bračnog para Smailhodžić iz Tešnja koji za smrt djeteta krive ljekare kantonalne bolnice u Zenici već drugu sedmicu je bez epiloga. Roditelji su odlučili o svemu govoriti za Vijesti u 7. Priča jeste tragedija za njihovu porodicu, ali može biti upozorenje cijeloj državi.

 

Kada su ga, zbog bolova u glavi početkom jula odveli na ljekarski pregled, roditelji dvogodišnjeg Emraha Smailhodžića iz Raduše kod Tešnja, Amila i Hamza, nisu ni sanjali da će se sve završiti smrću njihovog sina tri mjeseca poslije, na klinici Arciboden u Istanbulu. Dječak je 12. jula ove godinje primljen na odjel Službe za zarazne bolesti i nejasnog febrilnog stanja u KB Zenica.

– Ležao je tamo do 13.08. kada je otpušten sa dijagnozom akutnog gnojnog meningitisa sa kontrolom za 15 dana. Vidjeli smo da je djetetu sve lošije i da stvari ne izgledaju dobro. Posebno nas je brinulo što za to vrijeme nije primao nikakvu terapiju osim infuzije. Zamolili smo doktoricu Majdu Arsenić da Emraha prebacimo u Sarajevo ili dalje van BiH što je ona odbila kazavši da za takvo što nema potrebe

NEMA KOMENTARA