Video:Objavljeni snimci razgovora iz kobne noći kada je teško povrijeđen Dženan Memić

Video:Objavljeni snimci razgovora iz kobne noći kada je teško povrijeđen Dženan Memić

14
0
PODIJELI

Radi se o audio snimcima koje je zabilježio sistem veze Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo

Osumnjičenima za organizovani kriminal i pomoć počinitelju nakon krivičnog djela u slučaju “Dženan Memić” Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu, Sud BiH je produžio pritvor za još dva mjeseca

Postupajući tužilac Ćazim Hasanspahić je na jučerašnjem ročištu obrazložio zahtjev Tužilaštva BiH za produženje pritvora dvojici osumnjičenih iz manje-više istih razloga zbog kojih je i prvobitno tražio njihov pritvor prije mjesec dana.

On je tada rekao da postoji opasnost od ometanja istrage ili prikrivanja dokaza, kao i od utjecanja na svjedoke. S obzirom na to da je pet svjedoka kasnije zatražilo mjere zaštite, čini se da je opravdana odluka o pritvoru i produženju pritvora.

Na tom ranijem ročištu, Hasanspahić je obećao i proširenje istrage na bar još tri osobe do čega je djelimično i došlo s obzirom na to da je 24. februara iz objekta Hitne pomoći u Sarajevu izuzeta dokumentacija koja bi trebalo da donese više informacija o samoj smrti Dženana Memića.

Danas je portal „Avaz“ je objavio snimak autentične komunikacije između pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i ekipa Hitne pomoći koje su intervenirale u kobnoj noći 8. februara 2016. kada je Dženan Memić teško povrijeđen u Velikoj Aleji na Ilidži.

Naime, radi se o audio snimcima koje je zabilježio sistem veze Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, objavljujemo ih u njihovom izvornom obliku, koji je korišten tokom istrage ovog mučnog slučaja.

PODIJELI
Prethodni članakVijesti 122 za 27.02.2021. godine
Naredni članak

NEMA KOMENTARA