Vijesti 122 03.05.2019. godine

Vijesti 122 03.05.2019. godine

25
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Ze-Do kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, bez povređenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području Ze-Do kantona evidentirana su četiri krivična djela.

Zenica

U vremenskom preiodu od 29.04.2019. god. od 17,00 sati do 03.05.2019. godine do 09,00 sati u Zenici u mjestu Lašva izvršeno je krivično djelo teška krađa iz hidrološke stanice, koju je prijavio radnik B.Z iz Sarajeva. Tom prilikom otuđen je jedan solarni akumulator. Izvršen uviđaj od strane dežurne ekipe OKP PU I. Sačinjena službena zabilješka.

Maglaj

Dana 03.05.2019. godine u 10,30 sati u službene prostorije obratio se M.D iz Maglaja i prijavio da je dana 02.05.2019. godine boravio u pekarskoj radnji “Non Stop” u Maglaju, u ulici Aleja Ljiljana, gdje je sa stola za kojim je stajao zaboravio uzeti svoj mobilni telefon marke “Q-6”, i kada se za pet minuta vratio u pekarsku radnju njegovog mobilnog telefona više nije bilo. Uvidom u snimak nadzornih kamera pekare utvrđeno je da je NN lice sa stola za kojim je on stajao uzelo njegov mobilni telefon. Upoznat dežurni tužilac. Dalji rad nastavljaju istražitelji.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Ze-Do kantona dogodile se devet saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede a jedno teške tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Zbog izvođenja radova u tunelu “Vranduk 2”, a na osnovu Rješenja Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, došlo je do izmjene režima saobraćaja na magistralnom putu M-17, prema kojem se saobraćaj kroz tunel odvija naizmjenično jednom saobraćajnom trakom.

Na ostalim putnim pravcima na području Ze-Do kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području Ze-Do kantona nije bilo požara i eksplozija.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA