Vijesti 122 13.03.2019. godine

Vijesti 122 13.03.2019. godine

13
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 13.03.2019. godine, u 14,00 sati, na magistralnom putu u mjestu Jelina, izvršeno je krivično djelo učestvovanjem u tuči u kojoj su učestvovala lica H.A. i B.D., sa jedne strane i lica P.S. i K.J., sa druge strane, kojom prilikom je lice B.D. zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 13.03.2019. godine, u 18,40 sati, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, izvršeno je krivično djelo krađe na drzak način, od strane nepoznatog lica koje je maskirano ušlo u unutrašnjost prodajnog objekta „Konzum“, te otuđilo određen iznos novca. Od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I je izvršen uviđaj, te su poduzete intenzivne aktivnosti na pronalasku i lišenju slobode izvršioca ovog krivičnog djela.

Breza

U vremenskom periodu od 11.03. do 13.03.2019. godine, u mjestu Hrasno, izvršeno je krivično djelo krađe, kojom prilikom su sa vikend kuće vlasništvo lica H.Đ., iz Breze, otuđene dvije nadzorne kamere i tri metra kubna ogrijevnog drveta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Zavidovići

Dana 13.03.2019. godine, u 15,45 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Zavidovići se obratilo lice P.B. i tom prilikom prijavilo da su u mjestu Stavci, u vremenskom periodu od 11.03. do 13.03.2019. godine, iz radne mašine vlasništvo istog, otuđena dva akumulatora. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Maglaj

Dana 13.03.2019. godine, u 21,20 sati, u ulici Bosanska, od strane policijskih službenika Policijske stanice Maglaj je zaustavljeno putničko motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka 072-E-761, kojim je upravljalo lice I.Ć. Izvršenim pregledom lica i vozila, policijski službenici su u unutrašnjosti vozila pronašli biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj a lice I.Ć. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA