Vijesti 122 za 01.02.2021. godine

Vijesti 122 za 01.02.2021. godine

1
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u jedanaest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Visoko

Dana 01.02.2021. godine, u 21,10 sati, u mjestu Prijeko, od strane policijskih službenika zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Jetta”, registarskih oznaka O42-M-367, kojim je upravljalo lice M.E., rođeno 1990. godine, dok se na mjestu suvozača nalazilo lice L.A., rođeno 1991. godine, oba lica iz Visokog. Prilikom kontrole, navedeni suvozač je policijskim službenicima predao dva sadržaja biljne i praškaste materije, težine 0,75 grama i 0,80 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Kakanj

Dana 01.02.2021. godine, u 15,35 sati, obaviještena je dežurna služba Policijske stanice Kakanj da je u ulici Alije Izetbegovića, došlo do narušavanja javnog reda i mira međusobnom tučom od strane lica: T.E., rođen 1996. godine i T.A., rođen 2002. godine, oba lica iz Kaknja, sa jedne strane, te lica: P.A., rođen 1996. godine i P.H., rođen 2000. godine, oba lica iz Kaknja, sa druge strane. Tom prilikom, lice T.E. je zadobilo teže tjelesne povrede. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Kakanj.

Breza

Dana 01.02.2021. godine, u poslijepodnevnim satima, policijski službenici Policijske stanice Breza su, postupajući po naredbi Općinskog suda u Visokom, u ulici Desitijatska izvršili pretres kuće, pratećih objekata, dvorišta, vozila i lica koja su zatečena u kući, a koju koristi lice B.A., rođeno 1983. godine, iz Breze. Izvršenim pretresom, pronađena su dva sadržaja biljne i praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, težine 3 grama i 0,5 grama, te jedna digitalna vaga za precizna mjerenja na kojoj su se nalazili tragovi praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija i predmeti su oduzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja a lice B.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Maglaj

Dana 01.02.2021. godine, u 19,40 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Maglaj se obratilo lice O.B., iz Maglaja, i tom prilikom prijavilo da je od strane lica M.N., iz Maglaja, izvršena teška krađa u kuću vlasništvo prijavitelja. Nakon zaprimljene prijave, policijski službenici su upućeni na navedenu adresu gdje su izvršenim pregledom, u neposrednoj blizini predmetne kuće, pronašli pvc vrećicu u kojoj se nalazila praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, muški prsluk i jakna, tri ručna sata i određena količina nakita izrađenog od umjetnih materijala. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA