Vijesti 122 za 01.02.2022. godine

Vijesti 122 za 01.02.2022. godine

8
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET

Visoko

Dana 01.02.2022. godine, u 15,40 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Visoko se obratilo lice K.E., iz Visokog, i tom prilikom prijavilo da je u proteklih sedam dana, u mjestu Donje Moštre, izvršena teška krađa u kuću vlasništvo lica G.M. Kako je prijavljeno, nepoznati izvršilac je iz unutrašnjosti kuće otuđio oko trideset metara bakarnih cijevi i jedan radijator. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Breza

Dana 01.02.2022. godine, u 13,00 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Breza se obratilo lice H.E., iz Breze, i tom prilikom prijavilo da je dana 22.12.2021. godine, na lokalitetu Kermeševa, od strane članova Lovačkog društva „Breza“ izvršen krivolov, te da je tom prilikom na navedenom lokalitetu iz vatrenog oružja ustrijeljena divljač, tačnije srna. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza, koji poduzimaju daljnje radnje na dokumentovanju krivičnog djela „Protuzakoniti lov“.

Zavidovići

Dana 01.02.2022. godine, u mjestu Ribnica, izvršena je teška krađa u vikend kuću vlasništvo lica Dž.H., iz Živinica, kojom prilikom je otuđena određena količina alkoholnih pića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Žepče

Dana 01.02.2022. godine, u 14,35 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Žepče se obratilo lice M.S., iz Žepča, i tom prilikom prijavilo da je istog dana, od strane nepoznatog lica, izvršena teška krađa u kuću vlasništvo istog, koja se nalazi u ulici Omladinska, te da je tom prilikom otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA