Vijesti 122 za 01.03.2021. godine

Vijesti 122 za 01.03.2021. godine

2
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četrnaest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica

Dana 01.03.2021. godine, u 14,20 sati, u ulici Stanični trg, prilikom legitmisanja i pregleda lica K.D., rođenog 1996. godine, iz Zenice, policijski službenici Policijske stanice Centar su pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Visoko

Dana 01.03.2021. godine, u 13,30 sati, obaviještena je dežurna služba Policijske stanice Visoko da je u mjestu Ramadanovci, došlo do požara na oko pet dunuma voćnjaka sa zasadom jabuke i oraha, vlasništvo lica A.A., iz Visokog, kojom prilikom je nastupila materijalna šteta dok povrijeđenih lica nije bilo. Požar je lokalizovan od strane pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice Visoko, te će se izvršiti uviđaj kako bi se utvrdile okolnosti i uzroci požara.

Maglaj

Dana 01.03.2021. godine, u 17,05 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Maglaj se obratilo lice S.A., iz Maglaja i tom prilikom prijavilo da je na parking prostoru u mjestu Liješnica, na priključnom vozilu registarskih oznaka A42-T-250, vlasništvo istog, od strane nepoznatog lica oštećena cerada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA