Vijesti 122 za 01.03.2022. godine

Vijesti 122 za 01.03.2022. godine

20
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 01.03.2022. godine, u 04,20 sati, u ulici Prve zeničke brigade, izvršeno je krivično djelo izazivanje opće opasnosti na način da je nepoznato lice bacilo staklenu flašu sa zapaljivom tečnošću na konstrukciju Ugostiteljskog objekta “Kod Perče”, usljed čega je došlo do požara na objektu i oštećenja stakla i konstrukcije objekta. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, kojom prilikom je angažovan i inspektor za zaštitu od požara.

Kakanj

Dana 01.03.2022. godine, u 09,40 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj se obratilo lice K.R., iz Kaknja, i tom prilikom prijavilo da su mu istog dana, oko 01,00 sati, u ulici 311. lahke brigade, prišle dvije nepoznate muške osobe, te da su ga tom prilikom pošpricale sprejom po licu, nakon čega su od istog otuđile ručnu torbu u kojoj se nalazio mobilni telefon marke „Samsung Galaxy“, bankovna kartica, te lični dokumenti oštećenog. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Dana 01.03.2022. godine, u 20,15 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj se obratilo lice K.E., vlasnik TR „Diskont“, koji se nalazi u ulici Alije Izetbegovića, koji je tom prilikom prijavio da je nad radnicom navedene radnje od strane nepoznatog lica, uz prijetnju nožem, izvršeno razbojništvo i da je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Maglaj

Dana 01.03.2022. godine, u 19,50 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Maglaj se obratilo lice K.N., iz Maglaja, i tom prilikom prijavilo da je pred porodićnu kuću vlasništvo istog, u naseljenom mjestu Bijela Ploča, došlo lice M.S., rođeno 1984. godine, iz Maglaja, koje je bilo u pijanom stanju i koje je sjekirom oštetilo ulazna vrata na kući, nakon čega je u unutrašnjosti kuće oštetilo stolariju i namještaj. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj a lice M.S. je pronađeno i lišeno slobode.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojim je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA