Vijesti 122 za 01.04.2021. godine

Vijesti 122 za 01.04.2021. godine

64
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u petnaest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Breza

Dana 31.03.2021. godine, u vremenu od 14,00 do 23,00 sati, u mjestu Koritnik, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “Golf 2”, vlasništvo lica Z.K., iz Breze. Prilikom obilaska navedenog područja i pretrage terena, policijski službenici Policijske stanice Breza su u mjestu Bukovik pronašli otuđeno vozilo, na kojem su bile postavljene nepripadajuće registarske oznake. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Dana 01.04.2021. godine, u 17,00 sati, u mjestu Mahmutović Rijeka, od strane lica R.K., rođenog 1969. godine, iz Breze, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, na način da je isto, u stanju pijanstva, nanijelo oštećenja na ulaznim vratima mjesne džamije. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Tešanj

U toku noći 31.03/01.04.2021. godine, u prostorijama gradske autobuske stanice, od strane nepoznatog lica izvršen je pokušaj teška krađe, kojom prilikom su nasilnim putem otvorena ulazna vrata na objektu stanice, dok iz unutrašnjosti iste nije ništa otuđeno. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Žepče

U toku noći 31.03/01.04.2021. godine, u mjestu Bistrica, na dijelu regionalnog puta R-465 Žepče–Zavidovići, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari”, obaranjem i oštećivanjem saobraćajnih znakova postavljenih na dionici puta u navedenom naselju. Od strane policijskih službenika Policijske stanice Žepče poduzete su mjere i radnje na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA