Vijesti 122 za 01.07.2015. godine

Vijesti 122 za 01.07.2015. godine

136
0
PODIJELI
Ilustracija

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 01.07.2015. godine, u 12,52 sati, u ulici Školska, od strane dva nepoznata lica izvršen je fizički napad upotrebom noža prema licu S.M., koje je tom prilikom zadobilo lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, koji poduzimaju operativne mjere i radnje na utvrđivanju identiteta i pronalasku izvršilaca ovog krivičnog djela.

Zavidovići

Dana 01.07.2015. godine, oko 15,15 sati, u krugu firme IP “Krivaja” Zavidovići, od strane lica M.H. iz Zavidovića izvršen je fizički napad na lice S.S., koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede, koje su se ogledale u vidu loma prsta. Od strane službenika policije poduzete aktivnosti na dokumentovanju izvršenog napada.

SAOBRAĆAJ

Visoko

Dana 01.07.2015. godine, u 20,25 sati, na lokalnom putu Visoko-Poriječani u mjestu Mulići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Golf”, registarskih oznaka E81-O-170, kojim je upravljao P.M. i pješak M.K. iz Visokog, koji je tom prilikom zadobio teže tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu saobraćajane nezgode je izvršen uviđaj.

Na području Kantona dogodilo se još šesnaest saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA