Vijesti 122 za 01.08.2016. godine

Vijesti 122 za 01.08.2016. godine

201
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom je šest lica zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (3) i Policijske uprave III u Zavidovićima (2).

Zenica

Dana 01.08.2016. godine, na putu M-17 u mjestu Vranduk, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari kojom prilikom je na putničkom motornom vozilu marke “Audi”, registarskih oznaka O59-M-821, vlasništvo M.E., pričinjena materijalna šteta, dok je navedeno lice zadobilo lake tjelesne povrede. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Visoko

Dana 01.08.2016. godine, u mjestu Donja Zimča, od strane policijskih službenika zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „VW Jetta“, registarskih oznaka E61-J-603, kojim je upravljao V.E. iz Breze. Tom prilikom, utvrđeno je da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju krivičnog djela.

Kakanj

Dana 01.08.2016. godine, u mjestu Veliki Trnovci, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo Đ.A., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Dana 01.08.2016. godine, u mjestu Malješ, izvršena je teška krađa u stambeni objekat bivšeg Bosansko-turskog koledža, iz kojeg su tom prilikom otuđene bakarne cijevi od grijanja. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodila se 21 saobraćajna nezgoda, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA