Vijesti 122 za 01.08.2017. godine

Vijesti 122 za 01.08.2017. godine

85
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 01.08.2017. godine, u 20,30 sati, u prostorijama Policijske stanice Centar, policijski službenici su izvršenim pregledom kod lica D.J. iz Zenice pronašli praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

U periodu od 29.07. do 01.08.2017. godine, u mjestu Zimča, izvršena je teška krađa u vikend kuću vlasništvo lica B.Z. iz Sarajeva. Tom prilikom nepoznato lice je otuđilo određenu količinu prehrambenih artikala i alata. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Maglaj

U toku noći 31.07/01.08.2017. godine, u mjestu Jablanica, od strane nepoznatog lica je izvršena sječa stabljika maline, na parceli vlasništvo lica H.I. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Žepče

Dana 01.08.2017. godine, u ulici Radovlje bb, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Audi”, registarskih oznaka K61-T-881, kojim je upravljalo lice M.Š. iz Žepča. Izvršenom kontrolom u vozilu je pronađena određena količina zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se petnaest saobraćajnih nezgoda, u kojim su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA