Vijesti 122 za 01.09.2015. godine

Vijesti 122 za 01.09.2015. godine

233
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 10 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave IV u Tešnju (2) i Policijske uprave Žepče (3).

Zenica

Dana 01.09.2015. godine, u ulici Crnile, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo Z.M., iz koje je tom prilikom otuđen veći iznos novca. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I Zenica.

Visoko

Dana 01.09.2015. godine, u ulici Mule Hodžića, u prodajnom objektu „Lutrije BiH“, od strane dva nepoznata maskirana lica izvršeno je razbojništvo nad radnicom u navedenom objektu, od koje je tom prilikom otuđena određena količina novca. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Breza

Dana 01.09.2015. godine, u ulici Branilaca grada, u bašti UO „Lisac“, izvršena je krađa televizora. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Maglaj

Dana 01.09.2015. godine, u mjestu Moševac, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo izazivanje opće opasnosti bacanjem “Molotovljevog koktela” u dvorište kuće, vlasništvo M.F. i M.B., kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

U vremenskom periodu od 30.08. do 01.09.2015. godine, u mjestu Jevadžije, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo K.N., iz koje je tom prilikom otuđen televizor, te trimer za travu. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Žepče

Dana 01.09.2015. godine, Policijskoj stanici Žepče je prijavljeno da je u periodu 29/30.08 2015. godine, u mjestu Željezno Polje, izvršena teška krađa u kuću, vlasništvo H.Š., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina nakita i novca. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA