Vijesti 122 za 01.09.2016. godine

Vijesti 122 za 01.09.2016. godine

182
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su dva krivična djela koja su izvršena na području Policijske uprave III u Zavidovićima.

Maglaj

Dana 01.09.2016. godine, u mjestu Bočinja, prilikom izvođenja radova na čišćenju odvodnog kanala radnom mašinom firme „Hajdić“ iz Maglaja, kojom je upravljao H.E., došlo je do presjecanja kablova, vlasništvo firme „BH Telecom“. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Dana 01.09.2016. godine, Policijskoj stanici Maglaj je prijavljeno da su dana 31.08.2016. godine, od strane lica J.A. iz Zenice, putem telefona upućene prijetnje licu L.A. iz Maglaja. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA