Vijesti 122 za 01.10.2015. godine

Vijesti 122 za 01.10.2015. godine

209
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, fizičkim napadom na drugog, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinioca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su četiri krivična djela koja su izvršena na području: Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave V u Olovu (1).

Visoko

U toku noći 30.09/01.10.2015. godine, u mjestu Poriječani, izvršeno je krivično djelo teška krađa u garažu, vlasništvo G.M., iz koje je otuđena određena količina elektro alata i drugih predmeta. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Visoko.

Dana 01.10.2015. godine, u mjestu Vratnica, policijski službenici su zaustavili teretno motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka T96-A-923, kojim je upravljao N.E. iz Kaknja. Prilikom kontrole utvrđeno je da isti vrši prijevoz određene količine uglja, bez potrebne dokumentacije. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Tešanj

Dana 01.10.2015. godine, u mjestu Miljanovci, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo K.R., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca i zlatnog nakita. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Tešanj.

Olovo

U toku noći 30.09/01.10.2015. godine, u ulici Krivajska, izvršeno je krivično djelo razbojništvo nad B.M., kojom prilikom je od istog otuđena određena količina novca. Zbog sumnje da su izvršila navedeno krivično djelo, policijski službenici su lišili slobode lica: K.E., I.K. i B.A., sva iz Olova, koja su privedena u službene prostorije za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Olovo.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Kakanj

Dana 01.10.2015. godine, u ulici Selima ef. Merdanovića, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali: putničko motorno vozilo marke „Fiat“, registarskih oznaka O45-A-598, kojim je upravljao J.O., putničko motorno vozilo marke „Audi“, registarskih oznaka J20-K-111, kojim je upravljala G.A., i putničko motorno vozilo marke „Renault“, registarskih oznaka J45-T-958, kojim je upravljao A.A. Tom prilikom, navedeni A.A. je zadobio povrede neutvrđenog stepena. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Kakanj.

Žepče

Dana 01.10.2015. godine, u ulici Prva, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka 768-M-590, kojim je upravljao I.I., i pješaci, lice K.S. i malodobno lice K.S. Tom prilikom, malodobno lice K.S. je zadobilo teške tjelesne povrede opasne po život, dok je lice K.S. zadobilo lake tjelesne povrede. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Žepče, a uviđajnim radnjama je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA