Vijesti 122 za 01.11.2015. godine

Vijesti 122 za 01.11.2015. godine

179
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 31.10/01.11.2015. godine, u ulici Bulevar Kulina bana, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Passat“, registarskih oznaka A53-E-328, vlasništvo S.I. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

U toku noći 31.10/01.11.2015. godine, u ulici Kamberovića čikma, izvršena je teška krađa u benzinsku pumpu „Petrol“, iz koje je otuđena neutvrđena količina cigareta, te sef u kojem se nalazila određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 01.11.2015. godine, u ulici Mustafe Čauševića, od strane T.S. i B.K., oba iz Zenice, izvršeno je razbojništvo nad I.S. iz Zenice, kojom prilikom su od istog otuđili određenu količinu novca. Brzom intervencijom policijskih službenika, navedena lica su pronađena u ulici Londža, te su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Policijski službenici su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Visoko

Dana 01.11.2015. godine, u 00,15 sati, na regionalnom putu Visoko-Kakanj, u mjestu Donje Moštre, policijski službenici Poliicjske stanice Visoko kontrolisali su putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka 064-E-042, kojim je upravljao L.D. iz Kreševa, dok su se u vozilu nalazili: U.A. iz Ilidže, B.M. iz Visokog i O.A. iz Visokog. Izvršenim pregledom, policijski službenici su pronašli pvc foliju sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 0,20 grama. Lica L.D. i B.M. su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Žepče

Dana 01.11.2015. godine, oko 02,30 sati, u mjestu Ljubatovići, od strane lica H.M. iz Maglaja, upotrebom hladnog oružja-čakije, nanesene su lake tjelesne povrede licu M.H. iz Maglaja. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

U toku noći 31.10/01.11.2015. godine, u mjestu Bistrica, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo Đ.M., iz koje je otuđena određena količina novca i bankovna kartica. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 01.11.2015. godine, u ulici Crkvice, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali: putničko motorno vozilo marke „Fiat“, registarskih oznaka 012-T-968, kojim je upravljao M.K. iz Zenice, putničko motorno vozilo marke „Opel“, registarskih oznaka E16-O-684, kojim je upravljao P.I. iz Zenice, i teretno motorno vozilo marke „Fiat“, registarskih oznaka T27-A-810, kojim je upravljao K.A. iz Zenice. Tom prilikom, teške tjelesne povrede zadobili su navedeni vozač vozila „Opel“ i suvozač u istom vozilu, P.D. iz Mostara. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Na području ZDK-a dogodilo se još 10 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA