Vijesti 122 za 01.12.2015.godine

Vijesti 122 za 01.12.2015.godine

208
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je šest krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (4), Policijske uprave III u Zavidovićima (1) i Policijske uprave IV u Tešnju (1).
Zenica

Dana 01.12.2015. godine, u ulici Talića brdo, od strane lica B.K. iz Zenice izvršeno je krivično djelo posjedovanjem dva paketića sa sadržajem bijele praškaste materije i jednog paketića biljne materije, koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

U vremenskom periodu od 24.11. do 01.12.2015. godine, u mjestu Putovići, izvršena je teška krađa u kuću i pomoćni objekat, vlasništvo K.M., kojom prilikom je otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 01.12.2015. godine, u ulici Crkvice, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo B.M., iz kojeg su otuđeni televizor i laptop. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.
Usora

Dana 01.12.2015. godine, u mjestu Žabljak, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „Škoda“, registarskih oznaka A94-E-711, kojim je upravljao M.A. iz Doboj Juga. Prilikom kontrole i pregleda, kod lica M.A. je pronađen jedan smotuljak sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Zavidovići

Dana 01.12.2015. godine, u 05,45 sati, na regionalnom putu Zavidovići – Olovo u mjestu Kovači, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo marke „MAN“, registarskih oznaka A64-J-128, sa priključnim vozilom registarskih oznaka K82-E-000, kojim je upravljao Š.H. iz Zavidovića, i pješak R.A., rođen 1931. godine, iz Zavidovića, koji je tom prilikom zadobio povrede opasne po život. Isti je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje je, usljed zadobijenih povreda, u 08,10 sati preminuo. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

NEMA KOMENTARA