Vijesti 122 za 02.03.2022. godine

Vijesti 122 za 02.03.2022. godine

9
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 02.03.2022. godine, u 17,50 sati, u mjestu Kamenolom, od strane policijskih službenika Policijske stanice Crkvice je zaustavljeno i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Peugeot”, registarskih oznaka K84-A-565, kojim je upravljalo lice M.J., rođeno 1974. godine, iz Zavidovića. Izvršenim pregledom lica i vozila, policijski službenici su pronašli vatreno oružje-pištolj, kalibra 7,65 mm, sa devet pripadajućih metaka, za koje lice nije posjedovalo potrebno odobrenje. Izvršenom kontrolom takođe je utvrđeno da navedeno lice upravlja vozilom pod dejstvom alkohola, nakon čega je isto lišeno slobode. Sporno oružje je oduzeto i bit će predmet daljnjeg postupanja policijskih službenika u okviru dokumentovanja navedenog krivičnog djela, te je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Kakanj

U toku noći 01/02.03.2022. godine, u ulici Rudarska, izvršena je teška krađa u pomoćni objekat vlasništvo lica B.M., kojom prilikom je otuđena motorna pila i električna brusilica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Visoko

Dana 02.03.2022. godine, u 20,00 sati, obaviještena je Policijska stanica Visoko da je ispred vatrogasnog doma koji se nalazi u ulici Branilaca, od strane nepoznatog lica otuđeno putničko motorno vozilo marke “Yugo 55”, registarskih oznaka T13-J-001, vlasništvo Službe civilne zaštite Grada Visoko. Od strane službenika policije Policijske stanice Visoko, u ulici Branilaca je zaustavljeno predmetno vozilo kojim je upravljalo lice G.H., rođeno 1991. godine, iz Kaknja. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Maglaj

Dana 01.03.2022. godine, oko 22,45, sati u mjestu Liješnica, od strane lica M.S., rođenog 1987. godine, iz Maglaja, izvršeno je krivično djelo „Oštećenje tuđe stvari“ na način da je navedeno lice, upravljajući putničkim motornim vozilom marke “Golf”, registarskih oznaka J47-K-043, namjerno ostvarilo kontakt sa parkiranim putničkim motornim vozilom marke “Golf”, registarskih oznaka A04-K-601, vlasništvo lica K.E., iz Maglaja. Policijski službenici Policijske stanice Maglaj su lice M.S. lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Žepče

Dana 02.03.2022. godine, u 04,00 sati, obaviještena je dežurna služba Policijske stanice Žepče da je u mjestu Vinište, izvršena teška krađa u kuće vlasništvo lica K.K. i K.A., kojom prilikom je izvršena premetačina stvari. Pregledom terena, policijski službenici su u navedenom mjestu pronašli putničko motorno vozilo marke “Golf”, registarskih oznaka M09-A-113, vlasništvo lica H.M., Zavidovića. Pronađeno vozilo je prevezeno na parking prostor Policijske stanice Žepče, gdje je predmet daljnjih provjera. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče a zbog sumnje da je počinilo navedeno krivično djelo, istog dana, u 16,50 sati, lišeno je slobode lice H.M., rođeno 1991. godine, iz Zavidovića.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se trinaest saobraćajnih nezgoda u kojim su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA