Vijesti 122 za 02.05.2015.godine

Vijesti 122 za 02.05.2015.godine

207
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Ze-Do kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva gdje je pet lica zadobilo lake tjelesne povrede.U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 02.05.2015. godine u 21,10 sati u Ulici Zmaja od Bosne, grad Zenica, službenici policije legitimisali su D.M. iz Zenice, prilikom pregleda lica pronađena su narkotička sredstva, isti je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje. Izvršen uviđaj.

Zavidovići

Dana 01.05.2015.godine u 23,30 sati u mjestu Potklečja, općina Zavidovići, od strane A.A. izvršeno je krivično djelo nasilje u porodici nad suprugom A.A. koja je zadobila lake tjelesne povrede konstatovane u DZ Zavidovići, dok je A.A. lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje. Izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Ze-Do kantona evidentirano je jedanaest saobraćajnih nezgoda, u tri saobraćajne nezgode jedno lice zadobilo je teške tjelesne povrede, dok su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. Izvršeni uviđaji.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Na svim putnim pravcima na području Ze-Do kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području Ze-Do kantona nije bilo požara i eksplozija.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA