Vijesti 122 za 02.06.2015. godine

Vijesti 122 za 02.06.2015. godine

207
0
PODIJELI
Ilustracija

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne ozljede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 01./02.06.2015. godine, na površinskom kopu Mošćanica, izvršeno je krivično djelo krađe sa radne mašine vlasništvo Rudnika mrkog uglja Zenica. Izvršeno je fotografisanje lica mjesta od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 02.06.2015. godine, u 00,35 sati, u ulici Sarajevska, izvršeno je krivično djelo teške krađe u benzinsku pumpu “Energopetrol”, iz koje tom prilikom nije ništa otuđeno. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Žepče

Dana 02.06.2015. godine, u 20,45 sati, od strane službenika uniformisane policije kontrolisano je putničko motorno vozilo marke “Opel Kadett”, registarskih oznaka J91-M-019, kojim je upravljalo lice B.S. iz Doboja. Prilikom izvršenog pregleda pronađen je jedan paketić sa sadržajem biljne materije, koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče, a lice B.S. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

SAOBRAĆAJ

Zenica

Dana 02.06.2015. godine, u 12,10 sati, na magistralnom putu M-17, u mjestu Pečuj, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Mercedes”, kojim je upravljao Č.E. iz Zenice i pješak B.D. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još jedanaest saobraćajnih nezgoda, u kojim su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA