VIJESTI 122 ZA 02.06.2021. GODINE

VIJESTI 122 ZA 02.06.2021. GODINE

17
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

Dana 02.06.2021. godine, u 11,15 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Visoko se obratila A.A., rođena 1993. godine, iz Visokog, i tom prilikom prijavila da je istoj, prilikom boravka u Tržnom centru “Bingo”, u ulici Kakanjska, usljed nepažnje u korpi za kupovinu ostala ručna torba u kojoj su se nalazili lični dokumenti navedene, određen iznos novca, te poslovna dokumentacija firme “Almis” d.o.o. Visoko. Nakon što je zaprimljena prijava, istražitelji Policijske stanice Visoko su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju krivičnog djela “Utaja”, te su operativnim radom na terenu došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovesti lice A.M., rođeno 1974. godine, iz Visokog, kod kojeg su pronađeni navedeni predmeti. Nad istim je je zavedena kriminalistička obrada.

SAOBRAĆAJ

Maglaj

Dana 02.06.2021. godine, u 01,30 sati, na magistralnom putu M17, u mjestu Kosova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “VW Golf”, registarskih oznaka K58-O-598, kojim je upravljao D.A., rođen 1990. godine, iz Maglaja i parkirani autobus registarskih oznaka K98-O-955, vlasništvo firme “JELAH-BUS” d.o.o. Tešanj. U ovoj nezgodi, vozač D.A. je zadobio teže tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

Dana 02.06.2021. godine, u 01,35 sati, na lokalnom putu u mjestu Vukovo, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke “VW Polo”, registarskih oznaka J87-O-273, kojim je upravljao vozač D.A., rođen 1992. godine, iz Tešnja, koji je tom prilikom zadobio teže tjelesne povrede konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Tešanj. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Tešanj.

Na području Kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA