Vijesti 122 za 02.07.2015. godine

Vijesti 122 za 02.07.2015. godine

219
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Kakanj

Dana 02.07.2015. godine, u 08,00 sati, u naseljenom mjestu Malješ, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano teretno motorno vozilo “Mercedes”, registarskih oznaka M45-O-926, kojim je upravljao M.E. iz Viteza. Izvršenom kontorolom utvrđeno je da isti prevozi ugalj bez odgovarajuće dokumentacije. Lice i vozilo su propraćeni do pogona separacije Rudnika mrkog uglja Kakanj, gdje je izvršenim vaganjem utvrđeno da isti prevozi 2280 kg uglja. Sporni ugalj je vraćen u posjed rudnika, a daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Kakanj.

Tešanj

Dana 01.07.2015. godine, u noćnim satima, u naseljenom mjestu Bobare, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo K.M., iz koje je tom prilikom otuđen pištolj sa tri okvira i 68 komada pripadajuće municije, kao i jedan džepni sat. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Dana 02.07.2015. godine, u noćnim satima, u naseljenom mjestu Mrkotić, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo H.M., iz koje je tom prilikom od strane nepoznatog lica otuđena određena količina zlatnog nakita i sitnog novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Žepče

Dana 02.07.2015. godine, u 17,00 sati, na magistralnom putu M-17, u mjestu Donja Golubinja, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo “Mercedes”, registarskih oznaka O71-M-512, kojim je upravljao S.Dž. Kontrolom je utvrđeno da navedene registarske tablice ne pripadaju vozilu, te da je vozač pod dejstvom alkohola. Navedeno lice je pozvano u prostorije Policijske stanice Žepče, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, a sporno vozilo je privremeno oduzeto. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ

Tešanj

Dana 02.07.2015. godine, u 19,20 sati, na lokalnom putu u mjestu Novo Selo, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza bicikla kojim je upravljao malodobni H.H. iz Novog Sela, koji je tom prilikom zadobio teže tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika policije.

Dana 02.07.2015. godine, u 20,00 sati, na magistralnom putu M-4, u naseljenom mjestu Mrkotić, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Opel Vectra”, registarskih oznaka TA 734320, kojim je upravljala Ž.E. i motocikl registarskih oznaka A10-M-878, kojim je upravljao malodobni B.E. iz Tešnja, koji je tom prilikom zadobio teže tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Na području Kantona dogodilo se još davanaest saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA