Vijesti 122 za 02.08.2016. godine

Vijesti 122 za 02.08.2016. godine

267
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su četiri krivična djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (1) i Policijske uprave III u Zavidovićima (2).

Visoko

Dana 01/02.08.2016. godine, u ulici Čabaravdića, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “VW Golf 2”, registarskih oznaka K07-A-531, vlasništvo P.S. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Zavidovići

Dana 01/02.08.2016. godine, u mjestu Mitrovići, izvršeno je krivično djelo teška krađa u pomoćne prostorije, kontejner i restoran u izgradnji, vlasništvo M.F., kojom prilikom je otuđena određena količina raznog elektro alata, bijele tehnike, restoranskog inventara i pića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Maglaj

Dana 02.08.2016. godine, Policijskoj stanici Maglaj je prijavljeno da je dana 30.07.2016. godine, lice B.E. iz Maglaja, putem mobilnog telefona, upućivalo prijetnje licu K.A. iz Tešnja. Istražitelji Policijske stanice Maglaj su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Maglaj

Dana 02.08.2016. godine, obavještena je Policijska stanica Maglaj da je u Dom zdravlja Maglaj dovezeno lice K.Z. iz Maglaja, sa teškim tjelesnim povredama zadobijenim usljed pada sa bicikla u rijeku Jablanicu. Isto je nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja Maglaj, prevezeno u Kantonalnu bolnicu Zenica na dalju hospitalizaciju. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 12 saobraćajna nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA