Vijesti 122 za 02.08.2020. godine

Vijesti 122 za 02.08.2020. godine

58
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 02.08.2020. godine, u 14,30 sati, u ulici Ivana Gundulića, od strane lica R.S., rođenog 1965. godine, iz Zenice, izvršeno je krivično djelo nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari, na način da je isto došlo u neposrednu blizinu trening centra i usposleniku zaštitarske agencije uputilo prijetnje, nakon čega je, uz upotrebu podesnog predmeta, oštetilo stablo kestena. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I, te su policijski službenici lice R.S. pronašli i lišili slobode.

Visoko

U toku noći 01/02.08.2020. godine, u mjestu Poriječani, izvršeno je krivično djelo teške krađe u prostorije Sportske kladionice “Sport Plus”, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Maglaj

Dana 02.08.2020. godine, u 10,45 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Maglaj se obratilo lice M.J., iz Žepča i tom prilikom prijavilo da je u mjestu Misurići, od strane migranata, izvršeno krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo istog. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

SAOBRAĆAJ
Tešanj

Dana 02.08.2020. godine, u 15,40 sati, u mjestu Šije, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke “Passat”, registarskih oznaka O30-M-606, kojim je upravljala A.N., rođena 2001. godine, iz Tešnja, dok se u vozilu, na mjestu suvazača, nalazilo dijete rođeno 2010. godine, iz Tešnja. U ovoj saobraćajnoj nezgodi oba lica su smrtno stradala. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA