Vijesti 122 za 02.09.2015. godine

Vijesti 122 za 02.09.2015. godine

123
0
PODIJELI
Ilustracija
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva u kojima nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (1) i Policijske uprave Žepče (2).

Zenica

Dana 01/02.09.2015. godine, u ulici ZAVNOBiH-a, izvršena je teška krađa u baznu stanicu, vlasništvo firme „BH Telecom“, iz koje je tom prilikom otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 02.09.2015. godine, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, policijski službenici Policijske stanice Centar zaustavili su putničko motorno vozilo marke „Seat“, registarskih oznaka DNQ-249, kojim je upravljao S.A. iz Zenice. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Dana 02.09.2015. godine, u ulici Crkvice, izvršena je teška krađa u prodavnicu „Konzum“, iz koje je otuđena određena količina cigareta i alkoholnog pića. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Zavidovići

U toku noći 01/02.09.2015. godine, u ulici Oslobodilaca Gostovića, izvršena je krađa dva akumulatora iz teretnog motornog vozila marke „Iveco“, registarskih oznaka J03-K-647, vlasništvo firme „Euroinpex“. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Žepče

Dana 02.09.2015. godine, u mjestu Goliješnica, iz teretnog motornog vozila marke „Mercedes“, registarskih oznaka K43-J-670, vlasništvo Č.M. iz Žepča, izvršena je krađa neutvrđene količine nafte. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA