Vijesti 122 za 02.09.2021. godine

Vijesti 122 za 02.09.2021. godine

10
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U toku noći 01/02.09.2021. godine, u ulici Londža, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo „Oštećenje tuđe stvari“, na način da je upotrebom podesnog predmeta razbijeno vjetrobransko staklo na putničkom motornom vozilu marke „Opel“, registarskih oznaka O74-A-093, vlasništvo lica M.A., iz Zenice. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 02.09.2021. godine, u 12,30 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj je pristupilo lice S.M., iz Kaknja, i tom prilikom prijavilo otuđenje zaštitne ograde postavljene oko parne lokomotive, koja se kao eksponat nalazi u ulici Alije Izetbegovića. Na lice mjesta je upućena patrola policije koja je potvrdila tačnost zaprimljene prijave, nakon čega je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

SAOBRAĆAJ
Maglaj

Dana 02.09.2021. godin, u 20,25 sati, u ulici Aleja Ljiljana, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW PASSAT”, registarskih oznaka A28-M-801, kojim je upravljalo lice M.E., rođeno 2000. godine, iz Žepča, i motocikl marke „YAMAHA“, registarskih oznaka J51-O-210, kojim je upravljao lice B.A., rođeno 1994. godine, iz Maglaja, koje je tom prilikom zadobilo životno ugrožavajuće tjelesne povrede, konstatovane u Domu zdravlja Maglaj, nakon čega je prevezeno u Kantonalnu bolnicu Zenicu na daljnji medicinski tretman. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Maglaj.

Na području Kantona dogodilo se još šest saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA