Vijesti 122 za 02.11.2015. godine

Vijesti 122 za 02.11.2015. godine

172
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je devet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (4) i Policijske uprave IV u Tešnju (1).

Zenica

U vremenskom periodu od 30.10. do 02.11.2015. godine, u ulici Uzunovića put, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo K.I., iz kojeg je otuđena određena količina zlatnog nakita, televizor i dva DVD uređaja. Uviđaj su izvršili službenici Policijske uprave I.

Visoko

Dana 02.11.2015. godine, u mjestu Čekrekčije, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostorije benzinske pumpe „Petrol“, iz kojih je otuđena neutvrđena količina raznih vrsta cigareta. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Visoko.

Zavidovići

Dana 02.11.2015. godine, u ulici Ćumurana, od strane nepoznatog lica, uz upotrebu fizičke snage, izvršeno je razbojništvo nad Ž.B., od koje je tom prilikom otuđena tašna u kojoj se nalazila određena količina novca, mobilni telefon i lična dokumenta. U Domu zdravlja Zavidovići, kod Ž.B. konstatovane su lake tjelesne povrede. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Maglaj

Dana 01/02.11.2015. godine, u ulici Zenička, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Passat V“, registarskih oznaka A56-T-340, vlasništvo K.A. iz Maglaja. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 15 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA