VIJESTI 122 ZA 02.12.2021. GODINE

VIJESTI 122 ZA 02.12.2021. GODINE

7
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 01/02.12.2021. godine, u ulici Bijeli put, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica Š.E., iz Zenice, kojom prilikom je otuđen TV aparat, te električna bušilica i brusilica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 02.12.2021. godine, u 13,50 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Nemila se obratilo lice T.Š., iz Zenice, i tom prilikom prijavilo da je nepoznato lice, nezakonitom transakcijom sa bankovnog računa vlasništvo istog, otuđilo određen iznos novca. Daljnji rad na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Maglaj

Dana 02.12.2021. godine, u 11,55 sati, na regionalnom putu u mjestu Čojluk, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Golf “, registarskih oznaka O34-M-581, kojim je upravljalo lice B.E., rođeno 1975. godine, iz Maglaja. Izvršenim pregledom lica i vozila, policijski službenici su pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA